Bakanımız Sayın Mehmet MUŞ’un Bursa Ziyaretleri

01 Haziran 2022

Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet MUŞ, 31 Mayıs 2022 tarihinde "Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi” vesilesiyle Bursa’ya bir ziyaret gerçekleştirmiştir.
Sn. Bakan'ın ziyaretleri kapsamda Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi Özel Oturumunda yapmış olduğu konuşmasında; Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğindeki büyüme rakamlarını değerlendirerek, Türkiye ekonomisinde ilk çeyrekteki yüzde 7,3'lük büyümenin önemli olduğunu, Türkiye'nin geleneksel büyümesinin % 5 olarak düşünüldüğünde bu oran üzerinde %50 daha fazla bir büyüme sağlandığını belirtilmiştir. Dünya enerji fiyatlarının ülke ekonomisine etkisini değerlendirildiği konuşmasında Sayın Bakan, enerji çıkarıldığında Türkiye'nin ihracatının ithalatından fazla olduğunu vurgulamış, ihracata destek için, güçlü bir İhracatı Geliştirme AŞ'ye (İGE) yapısı oluşturmak istediklerini belirtmiştir.
Ayrıca, Sayın Bakan, e-ticaretle ilgili düzenlemede sona yaklaşıldığını, konvansiyonel ticaret yapım şekliyle ile e-ticaret birbirinden farklı olduğunu, yapılacak yasal düzenlemelerle e-ticaretin büyüyeceğini dile getirmiş, Hal yasası ve dış ticaretimizde Bursa’nın önemine de değinmiştir.