Bölge Müdürlüğümüz Değerlendirme Toplantısı

02 Ocak 2024


 

Bölge Müdürlüğümüzde, Bölge Müdürü Sayın Hüseyin ŞANVERDİ başkanlığında , Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Bağlantı İdare Müdürlerinin katılımı ile 27.12.2023 tarihinde Değerlendirme Toplantısı yapılmıştır.

Bölge Müdürümüz toplantı konuşmasında; ‘’Milletimizi derinden yaralayan, Pençe Kilit Harekatında şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet kalanlara sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.
2023 yılına veda ettiğimiz bu günlerde, Bölge Müdürlüğümüz faaliyetlerini birlikte değerlendireceğimiz, görevimizi icra ederken karşılaştığımız sorunlara birlikte çözüm bulmayı hedeflediğimiz, yeni bir yıla girerken hedeflerimizi birlikte belirleyeceğimiz “Değerlendirme Toplantısında” sizlerle buluşmaktan memnuniyet duyuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Dünyada ve özellikle bulunduğumuz coğrafyada yaşanan savaşlar, ülkemizde yaşanan deprem afeti gibi yıkıcı olguların yarattığı olumsuz konjonktür, bizleri derinden etkilediği gibi ekonomimize de olumsuz etki etmiştir. Ancak tüm bu üzücü hadiselere rağmen, Ülkemizin küresel ticarette “üreten ve büyüyen ekonomi” olma yönündeki vizyonunu esas aldığımız, sürdürülebilir ihracatı hedeflediğimiz bu yılda Bakanlığımız önderliğinde, Bölge Müdürlüğümüz olarak özverili çalışmamızı sürdürmeye gayret gösterdik. Bugün itibariyle 815 personelin görev yaptığı Bölge Müdürlüğümüzün 2023 yılı Kasım ayı itibariyle, 17.610 milyar $ ithalat, 17.673 milyar $ ihracat ile ekonomimize katkıda bulunduğunu görmekteyiz. 

27 Eylül 2023 tarihinde Balıkesir Gümrük Müdürlüğünde gerçekleştirmiş olduğumuz son Toplantımızda da vurguladığım; iş ve işlemlerimizde bilgiye dayalı, değişiklere çabuk entegre olabilen, etik değerlere özen gösteren, iletişime açık, hızlı ve özverili bir yaklaşımla çalışırken; hem kendi personelimize hem de İdaremizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilere ya da firmalara karşı hakkaniyet ve adalet duygusuyla yaklaşmak ve vatandaşlarımızın hakkını korumak yeni yılda da temel düsturumuz olmalıdır. 
Bu değerlerin çalışma hayatında uygulanabilirliği ve sürekliliği noktasında ise siz,  İdarecilerimize büyük bir görev düşmektedir. İdarecilerimizin öncelikle bu değerleri benimsemesini, personelin kendini değerli hissederek, özveriyle çalışmasına katkıda bulunmasını, ilgili konularda gerekli tedbirleri almasını ve olumsuz durumlarda gerekirse elindeki yetkiyi kullanmasını bekliyorum.’’
Hususlarına değinmiştir.