Bölge Müdürümüz BEKSİAD’ı Ziyaret Etti

17 Ağustos 2020

Uludağ Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürümüz Sn. Hüseyin ŞANVERDİ, BEBE Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (BEKSİAD) ziyaret etti.
Bursa Ticaret İl Müdürü Sn. İsmail Aslanlar ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette, Bölge Müdürümüz; Bakanlığımızın yeni yapılanma ile birlikte iç ve dış ticarete ilişkin tüm sürecin Ticaret Bakanlığı çatısı altında birleştirildiğini ve mülga Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile mülga Ekonomi Bakanlığı’nın tek bir kurumsal yapıda yer alması akabinde, Bölge Müdürlüklerimizin de kurumsal yapısında değişikliğe gidildiğini, Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde Dış ticaret İşlemleri Şube Müdürlüğü ile Ticaret Denetmenleri Şube Müdürlüğü adı altında iki önemli birimin daha ihdas edildiğini belirtti.
Ticaret Denetmenleri Şube Müdürlüğümüz kapsamında; Bakanlığımızın görev ve sorumluluk alanında bulunan ürünlere yönelik denetim görevini gerçekleştirmek, işaret, etiket ve belge kontrollerini yapmak ve ürün güvenliği ve denetimi mevzuatının uygulanması bakımından sektör için önemli olan Ticaret Denetmenlerimizin de, yeni kurumsal yapılanma ile birlikte Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.
 
Sn. Bölge Müdürümüz ayrıca; Bakanlığımız görev alanına giren her konuda sektörün ihtiyaç duyacağı eğitim faaliyetlerine katkı vermekten Bölge Müdürlüğümüzün memnuniyet duyacağını vurguladı.