Arama
Arama

Ticaretin Kolaylaştırılması Konusunda Bölgesel Farkındalık Toplantısı Gerçekleştirildi.

19 Haziran 2023

Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülmekte olan “Ticaretin Kolaylaştırılması Konusunda Bölgesel Farkındalık Toplantısı”  Bölge Müdürlüğümüz tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)’nın ev sahipliğinde 16 Temmuz 2023 tarihinde Bursa’da gerçekleştirilmiştir.
Dördüncüsü gerçekleştirilen Toplantıya, Bölge Müdürümüz Hüseyin ŞANVERDİ, Uluslararası Antlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Elçin EDİS, Ticaretin Kolaylaştırılması Şeffaflık Çalışma Grubu Eş Başkanı TÜSİAD Temsilcisi Sayın Sercan BAHADIR, Bakanlığımız Ticaret Uzmanları ve Bölge Müdürlüğümüz idarecileri katılım sağlamıştır.
Ayrıca, toplantıya BTSO, Uludağ İhracatçılar Birliği, Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı, Bursa Serbest Bölge Müdürlüğü, Bursa Ticaret İl Müdürlüğü, Bursa Türk Standartları Enstitüsü, Bursa Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere,  ilgili özel sektör ve kamu temsilcileri, firmalar katılım sağlamıştır.
Toplantıda, Sn. ŞANVERDİ tarafından,  Bölgemizdeki Ticaretinin Kolaylaştırılması uygulamaları, çalışmaları, beklentileri hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca,  Sn. EDİS tarafından ise Bakanlığımızın konu ile ilgili perspektifi, çalışmaları, hedefleri aktarılmış, son olarak Sayın BAHADIR  tarafından ise TÜSİAD’ ın ve özel sektörün vizyonu beklentileri paylaşılmıştır.
Toplantıda, ayrıca, Bakanlığımız Ticaret Uzmanı Onur YENGİL ve Bölge Müdürlüğümüz Şube Müdürü Nuri SERDAR tarafından konu ile ilgili sunum yapılmıştır.
Son olarak, Toplantı kamu ve özel sektör temsilcilerinin yaşanan sıkıntılara ve taleplerine ilişkin görüş ve çözüm önerilerinin paylaşılması ve   yapılan değerlendirmelerin ardından sona ermiştir.